Mijn werkdag als huwelijks fotograaf

Jullie huwelijksdag, de mooiste dag van je leven! Je staat op en het is natuurlijk super spannend allemaal. Straks wordt je opgehaald en belt je “bijna” man aan om je voor het eerst te zien in je trouwjurk! Gaat het al kriebelen? ūüėČ ¬†En dan komen al die vragen… want na al die maanden plannen en voorbereiden hoop je natuurlijk dat vandaag “jullie huwelijksdag” alles soepel verloopt. Een van de punten die je je vast afvraagt; “is mijn fotograaf wel op tijd” & “hebben we alles wel goed afgesproken”? Nou om jullie een beetje op weg te helpen met deze vragen vertel ik jullie hoe mijn dag eruit ziet!

Mijn voorbereiding begint al een week van te voren wanneer ik telefonisch contact met jullie heb om te vragen of er nog wijzigingen zijn in de planning. Onze kennismaking was immers al maanden geleden. Misschien hebben jullie de locatie van de portretten verplaatst. Na ons contact beloof ik jullie dat ik mijn deel duidelijk heb en ben ik in het bezit van de telefoonnummers van jullie vriend en zus, de ceremoniemeesters voor jullie bruiloft. Als ik dan toch nog met een vraag kom te zitten dan neem ik contact op met de ceremoniemeesters zodat jullie alvast kunnen gaan genieten want het komt nu al echt dichtbij!

De avond van tevoren pak ik mijn tas in. De accu’s die al de hele dag zijn opgeladen pak ik erbij. Camera body, reserve body, verschillende lenzen, batterijen voor de flitser en de flitser zelf uiteraard! Geheugenkaarten leeg en klaar voor de opnames. Een camera maak ik startklaar voor de volgende ochtend. Ik neem de planning nogmaals door en de specifieke wensen en afspraken die ik met jullie heb gemaakt. Als laatste stel ik mijn navigatie alvast in. En dan hop naar bed!

Het is zover, vandaag is het weer een dag die voor iemand anders ontzettend speciaal is! Ook ik sta op met een glimlach, ik ben zelf ook getrouwd en ben bekend met het heerlijke spannende gevoel wat je hebt op de dag van je bruiloft! Heerlijk! Ik kijk uit het raam.. weer of geen weer, het wordt toch een top dag.  Ik weet dat mij weer een belangrijke taak te wachten staat. Hop uit bed, douchen en mijn passende outfit aan. Want bij een speciale dag hoort natuurlijk een speciaal outfit. Ook als je fotograaf bent! Een stevig ontbijt en de auto in. Onderweg denk ik na over de locaties en de leuke poses die we samen hebben besproken! Ik heb er zin in!

Eenmaal aangekomen in de straat is het niet meer zoeken naar de juiste voordeur want jullie huis is net als andere bruidsparen¬†makkelijk te vinden. Het huis en de straat zijn weer mooi versiert! Het sfeertje zit er al helemaal in. Ouders zenuwachtig, jurk hangt klaar, bruid krijgt een mooi kapsel. Ik kan beginnen. De camera hang ik om en daar blijft het (met korte pauzes) de hele dag hangen! Ik wil geen moment missen van deze belangrijke dag en geniet ervan dat ik voor jullie een perfecte reportage mag maken. Als fotograaf ben je backstage overal welkom! En dat is natuurlijk erg leuk! Ik denk aan jullie en wat jullie straks graag terug willen zien. Ik pak de versieringen, straat, huiskamer, kapsels, en de spanning in de gezichten van jullie ouders en broers/zussen allemaal mee. Ik ga langs bij de bruidegom om ook van hem de eerste foto’s te maken. Oh oh wat is het spannend want hem wacht de mooie taak om zijn toekomstige vrouw op te halen. Daarvoor heeft hij die prachtige auto uitgezocht. Want dames even tussen ons.. wat voor ons de bruidsjurk is, dat is voor de mannen toch echt de auto! Het is bijna zover en ik sta klaar bij de voordeur. Daar komt hij! Is iedereen klaar? Hoor ik nog net roepen. TRinggg de deurbel gaat. De eerste foto’s van het bruidspaar zijn gemaakt en daarmee is de ergste spanning verdwenen. Vanaf dat moment gaat iedereen duidelijk genieten! Ik volg jullie de rest van de dag en blijf zo onopvallend mogelijk om jullie heen lopen met de camera paraat. We hebben nog ruim een uur met elkaar waarbij we “de portretten” van jullie samen gaan maken. Tijdens dit bijzondere moment help ik jullie met poses, tips en vooral een mooie ervaring met een prachtig resultaat! Alle hoogtepunten van de dag worden door mij vastgelegd. Achteraf maak ik een complete verzameling van de foto’s van de dag waarin al deze hoogtepunten voorbij komen. Daarbij zorg ik ervoor dat jullie die paar bijzondere portretten bewerkt krijgen in een stijl die bij jullie past! Want de foto’s zijn jullie herinnering voor de toekomst aan deze bijzondere dag!